Gizlilik Politikası


Değerli Ziyaretçilerimiz, Müşterilerimiz ve Üyelerimiz,

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili uygulamalarımız ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("Kanun") kapsamındaki haklarınız hususunda sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Bu metinde:
MoneyKrip www.moneykrip.com internet sitesini (“Site/Siteler”) veya cep telefonunuza indireceğiniz MoneyKrip uygulamasını (“Mobil Uygulama”) kullanarak Site’yi ziyaret etmeniz, Site’den alışveriş yapmanız veya Site’ye üye olmanız (“Site Üyesi”),Ticari iletişim kanalları ile genel ve kişiye özel kampanya bilgilendirmeleri yapılmasını kabul etmeniz halinde kişisel verilerinizin kullanımına ilişkin aydınlatma metni, açık rıza vermek istemeniz halinde vereceğiniz açık rıza beyanları ve Site’yi ziyaret etmeniz halinde kullanılan çerezlere ilişkin bilgilerin yer aldığı çerez politikamız yer almaktadır.

Sizler tarafından verilen ve taraflarından edinilen bilgilerin ve işlemlerinin güvenliği için gerekli önlemler bilgi ve işlemin mahiyetine göre Şirketimiz veya ilgili kuruluşca sistemlerde, teknolojik imkanlar ve maliyet unsurları dahilinde, uygun teknik ve idari yöntemler ile alınmıştır.
1. Aydınlatma Metni
Kanun uyarınca “Veri Sorumlusu” sıfatıyla ("MoneyKrip") olarak işlediğimiz kişisel verilerinize ilişkin aydınlatma metni aşağıdadır.

Mağazalardan Alışveriş Yapmanız Halinde
Kimlik bilgileriniz (ad soyad,)
Adresiniz,
İletişim bilgileriniz (telefon numarası, e-posta adresi)
Alışveriş Bilgisi (alışveriş tarihi, zamanı, miktarı, alışveriş içeriği, ödeme şekli (kredi kartı, nakit) ve ödeme detayları )
Alışverişinizi kredi kartı ile yapmanız halinde Kredi kartı bilgileriniz (MoneyKrip tarafından kaydedilmeksizin ilgili ödeme kuruluşuna aktarılmaktadır)
Faturada bulunmasını istemeniz haline (TC kimlik numarası, vergi numarası, şahıs şirketi bilgileri)

Sadakat Kart Üyesi Olmanız Halinde
Kimlik bilgisi (Ad soyad,),
Adresiniz,
İletişim bilgileriniz (telefon numarası, e-posta adresi),
Üye numaranız,
Alışveriş bilgileriniz (alışverişlerinizin tarihi, zamanı, miktarı, alışveriş içeriği, ödeme şekli, kazanmış olduğunuz puanlar gibi Sadakat Kart üyeliğine ilişkin kampanyalarından yararlanmanızı sağlayan bilgiler vs.)
Pazarlamaya esas bilgileriniz (Doğum tarihi, cinsiyet bilgisi, Site kullanımları, alışveriş alışkanlıkları, adres, demografik üye/kullanıcı/müşteri bilgileri, kıyafet dahil her türlü ürüne ve hizmete ilişkin alışveriş alışkanlığı-tercihler, yararlanılan kampanya, anket içerikleri, fatura içerikleri, ödeme yöntemleri (nakit, kredi kartı vs.) ve ödeme detayları (taksit miktarı vs.), eski ve yeni cep/ev/iş telefon/faks numaraları, mail adresleri, elektronik ticari ve sair iletişimlere yaklaşım-aksiyonlar, , tanımlama bilgileri (çerez, web tarayıcı işaretleri-bilgisi, IP, beacon, kablolu-kablosuz ağ bağlantı bilgisi vb), reklam tanıtıcısı bilgileri, internet sitesi üzerinden konum paylaşım izni verilmesi halinde konum verileri)
Fatura da bulunmasını istemeniz halinde TC kimlik numarası, vergi numarası, şahıs şirketi bilgileri)

Site’den Alışveriş Yapmanız Halinde (Üyelik olmasa dahi)
Kimlik bilgileriniz (ad soyad)
İletişim bilgileriniz (adres, telefon numarası, e-posta adresi)
Faturada belirtmeniz durumunda TC kimlik numarası, vergi numarası, şahıs şirketi bilgileri)
Alışveriş Bilgisi (alışveriş tarihi, zamanı, miktarı, alışveriş içeriği, ödeme şekli vs.)
Alışverişinizi kredi kartı ile yapmanız halinde Kredi kartı bilgileriniz (MoneyKrip tarafından kaydedilmeksizin ilgili ödeme kuruluşuna aktarılmaktadır)

Site Üyesi Olmanız Halinde
Kimlik bilgileriniz (ad soyad, doğum tarihi)
İletişim bilgileriniz (adres, e-posta adresi, telefon numarası)
Cinsiyet bilginiz
Site’yi kullanımlarınıza ilişkin detaylar (Site’deki davranışlarınız, işlemleriniz, tercihleriniz, ziyaret edilen ürünler vs.)
Alışveriş Bilgisi (alışveriş tarihi, zamanı, miktarı, alışveriş içeriği, ödeme şekli vs.)

Kişiselleştirilmiş/Ticari İletişim izni Vermeniz Halinde
Kimlik bilgileriniz (ad soyad,)
İletişim bilgileriniz (adres, e-posta adresi, telefon numarası)
Faturada bulunmasını talep etmeniz halinde TC kimlik numarası, vergi numarası, şahıs şirketi bilgileri)
Site’yi kullanımlarınıza ilişkin detaylar (Site’deki davranışlarınız, işlemleriniz, tercihleriniz, ziyaret edilen ürünler vs.)
Pazarlamaya esas bilgileriniz (Doğum tarihi, cinsiyet bilgisi, Site kullanımları, alışveriş alışkanlıkları, adres, ve alışkanlıklar gibi demografik üye/kullanıcı/müşteri bilgileri, kıyafet dahil her türlü ürüne ve hizmete ilişkin alışveriş alışkanlığı-tercihler, beğeniler ve ilgili yorumlar, yararlanılan kampanya, anket vb.leri ile içerikleri, fatura içerikleri, ödeme yöntemleri(nakit, kredi kartı vs.) ve ödeme detayları (taksit miktarı vs.) , eski ve yeni cep/ev/iş telefon/faks numaraları, mail adresleri, elektronik ticari ve sair iletişimlere yaklaşım-aksiyonlar, tanımlama bilgileri (çerez, web tarayıcı işaretleri-bilgisi, IP, beacon, kablolu-kablosuz ağ bağlantı bilgisi vb), reklam tanıtıcısı bilgileri, internet üzerinden konum paylaşım izni verilmesi halinde konum verileri)

Kişisel Verilerinizi İşleme Amacımız Nedir?
Ortak Amaçlar
Bizimle iletişime geçtiğiniz takdirde sorun ve şikayetlerinizi çözümlemek ve gerektiğinde buna ilişkin olarak sizinle iletişime geçebilmek amacıyla kimlik ve iletişim bilgilerinizi,
Mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizi yerine getirmek, yetkili ve görevli kamu kurum ve kuruluşları ile bilgi güvenliği başta olmak üzere diğer hukuki yükümlüklerimizi yerine getirmek amaçlarıyla kimlik, iletişim, fatura, alışveriş bilgilerinizi,
Sözleşmeden doğacak uyuşmazlıklarda mahkeme, icra dairesi, hakem heyeti gibi resmi kurum ve kuruluşlara karşı her türlü dava, cevap ve itiraz hakkının kullanılması amacıyla kimlik, iletişim, fatura, alışveriş bilgilerinizi işliyoruz.

Mağazaları Ziyaret Etmeniz Halinde
Güvenlik kamerası görüntülerinizi Mağazalar’da gerçekleşmesi muhtemel mevzuata aykırı her türlü fiil, suç veya davranışa karşı siz, MoneyKrip ve çalışanları ile diğer üçüncü kişilerin güvenliğini sağlamak ve adli makamlara karşı olan bilgi, belge verme ve ilgili sair yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla işliyoruz.
Mağazalarımızda bulunan cihazlar aracılığıyla topladığımız lokasyon ve mağaza ziyaretinize ilişkin bilgileriniz ise açık rıza vermeniz halinde aşağıda Sadakat Kart, Site Üyeliği veya Kişiselleştirilmiş/Ticari İletişim izni kapsamında belirtilen pazarlama amaçlarıyla işliyoruz.

Mağazalardan Alışveriş Yapmanız Halinde
Satış sonrası operasyonel süreçlerin (tadilat, değişim, iade, ürün incelemesi vs.) yerine getirilebilmesi amacıyla bilgilerinizi kaydetmek amacıyla kimlik, iletişim ve alışveriş bilgilerinizi,
Size ilişkin sistemimizde oluşturduğumuz kayıtların diğer müşterilere ilişkin kayıtlardan ayırt edilebilmesi, fatura/fiş ibraz etmeksizin satış sonrası operasyonel süreçlerden faydalanabilmenizi sağlamak amacıyla kimlik ve iletişim bilgilerinizi
Fatura düzenlenmesini talep etmeniz halinde fatura düzenlenebilmesi amacıyla kimlik ve fatura bilgilerinizi,
Ödemenizi kredi kartı ile yapmak istemeniz halinde ödemenin alınabilmesi amacıyla kredi kartı bilgileriniz (kredi kartı bilgileri kaydedilmeden ödeme kuruluşuna aktarılmaktadır.)
Mevzuattan kaynaklanan saklama yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla kimlik, alışveriş ve fatura bilgilerinizi işliyoruz.

Sadakat Kart Üyesi Olmanız Halinde
Sadakat Kart üyelik işlemlerinizi gerçekleştirmek, amacıyla kimlik ve iletişim bilgilerinizi,
Sadakat Kart programı uyarınca yükümlülüklerimizi yerine getirmek, kampanyalarından faydalanmanızı sağlamak, üyelik hakkında bilgilendirmeleri yapabilmek, tarafınızca kazanılan puanları kullanmanızı ve sorgulayabilmenizi sağlamak amacıyla kimlik, iletişim, alışveriş bilgilerinizi,
Genel veya size özel kişiselleştirilmiş kampanyaların, avantajların, promosyonların, reklamların, bilgilendirmelerin, pazarlama faaliyetlerinin oluşturulabilmesi/yapılabilmesi amacıyla kimlik, iletişim, alışveriş ve pazarlamaya esas bilgilerinizi işliyoruz.

Site’den Alışveriş Yapmanız Halinde (Üyelik olmasa dahi)
Satış sonrası operasyonel süreçlerin (tadilat, değişim, iade, ürün incelemesi vs.) yerine getirilebilmesi amacıyla bilgilerinizi kaydetmek amacıyla kimlik, iletişim ve alışveriş bilgilerinizi,
Siparişinizin size ulaştırılabilmesi amacıyla kimlik ve iletişim bilgilerinizi,
Size ilişkin sistemimizde oluşturduğumuz kayıtların diğer müşterilere ilişkin kayıtlardan ayırt edilebilmesi kimlik ve iletişim bilgilerinizi
Fatura düzenlenebilmesi amacıyla kimlik ve fatura bilgilerinizi,
Ödemenizi kredi kartı ile yapmak istemeniz halinde ödemenin alınabilmesi amacıyla kredi kartı bilgileriniz (kredi kartı bilgileri kaydedilmeden ödeme kuruluşuna aktarılmaktadır.) işliyoruz.

Site Üyesi Olmanız Halinde
Üyelik işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak, sizinle akdedeceğimiz üyelik sözleşmesinin gereğini yerine getirmek, Site’ye üye girişinin yapılabilmesi amacıyla kimlik ve iletişim bilgilerinizi,
Üye olarak Site üzerinden alışveriş yapılmak istendiğinde her alışveriş işleminde tekrar tüm üyelik bilgilerinin girilmesine gerek kalmaksızın üye bilgilerinizi kullanarak alışveriş yapmanızı sağlayabilmek amacıyla kimlik ve iletişim bilgilerinizi,
Üye olarak tarafınıza daha önce vermiş olduğunuz siparişleri ve sipariş geçmişinizi görüntüleme hizmeti verebilmek amacıyla kimlik, iletişim ve alışveriş bilgilerinizi,
Genel veya size özel kişiselleştirilmiş kampanyaların, avantajların, promosyonların, reklamların, pazarlama faaliyetlerinin oluşturulabilmesi/yapılabilmesi amacıyla Site’yi kullanım detaylarınıza ilişkin bilgileri işliyoruz.

Kişiselleştirilmiş/Ticari İletişim izni Vermeniz Halinde
Genel veya size özel kişiselleştirilmiş kampanyaların, avantajların, promosyonların, reklamların, bilgilendirmelerin, pazarlama faaliyetlerinin oluşturulabilmesi/yapılabilmesi, size yönelik her türlü ticari iletişim faaliyetlerinde bulunulabilmesi amacıyla kimlik, iletişim, alışveriş ve pazarlamaya esas bilgilerinizi işliyoruz.

Kişisel Verilerinizi Toplama Yöntemimiz ve Hukuki Sebebimiz Nedir?
MoneyKrip olarak kişisel verilerinizi, MoneyKrip veya MoneyKrip bayileri, iştirakleri tarafından; Mağazalarda bulunan güvenlik kameraları ile, Mağazalarımızda bulunan cihazlar aracılığıyla, Mağazalarda sözlü olarak satış danışmanlara beyan ettiğiniz bilgilerin bu kişilerce sistemlerimize kaydedilmesi, Mağazalar, Site ya da Mobil Uygulama üzerinden yaptığınız alışverişlerin veya üyelik işlemlerine ilişkin paylaştığınız bilgilerin sistemlerimize kaydedilmesi, sabit-mobil nitelikli internet ve iletişim cihazlarınızın ve/veya mobil uygulamaların muhtelif ortamlarda ve yerde kullanımlarından oluşan/edinilen verilerin sistemlerimize kaydedilmesi, Mağaza, Site ve Mobil Uygulama üzerindeki her türlü alışveriş, tahsilat, teslimat, işlem, anket doldurma, kayıt ve davranışsal işlemlerin sistemlerimize kaydedilmesi, telefon yoluyla sizinle iletişim kurulması esnasında vermiş olduğunuz bilgilerin sistemlerimize kaydedilmesi gibi otomatik yöntemlerle toplamaktayız.

MoneyKrip olarak kişisel verilerinizi; Site, Mağazalar ve Mobil Uygulama üzerindeki üyelik ve satış süreçlerine ilişkin olarak “sözleşmenin kurulması ve ifası için veri işlemenin gerekli olması”, “hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi” ile “veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine; mevzuattan kaynaklanan saklama yükümlülüklerimize ilişkin “hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi” hukuki sebebine; mağazalarda güvenlik kameraları ile kayıt yapılmasına ilişkin olarak “veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” ve “hakların tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin ve aktarmanın zorunlu olması” hukuki sebeplerine; kişiselleştirilmiş/ticari iletişim ve Sadakat Kart Üyeliği’ne ilişkin olarak ise vereceğiniz açık rıza hukuki sebeplerine dayanarak topluyoruz.

Kişisel Verilerinizi Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarmaktayız?
MoneyKrip olarak kişisel verilerinizi;
Bilişim teknolojileri, pazarlama faaliyetleri, ya da uzmanlık gerektiren danışmanlık vb. hizmetlerini almak, kişisel veri toplama süreçlerinde ürün ve hizmet desteği almak gibi amaçlarla MoneyKrip’nın yurtiçi ve yurtdışında bulunan iş ortakları ve hizmet sağlayıcılarıyla (çağrı merkezi, cihazlar aracılığıyla kişisel veri toplama hizmeti, pazarlama danışmanlığı, veri tabanı, elektronik ileti aracı hizmet sağlayıcıları, danışmanlık, vb. hizmeti veren firmaları ile) veya yurtiçindeki iş ortaklarımızın sunucularının yurtdışında olması nedeniyle yurtdışı ile,
Site/Mobil Uygulama üzerinden yaptığınız alışverişlerinizin ve diğer her türlü ürün taleplerinizin size gönderilmesi amacıyla kurye ve kargo hizmeti aldığımız iş ortaklarımızla,
Ortak veri merkezi hizmeti alınması, veri zenginleştirme/pazarlama faaliyetlerinde bulunulması amaçlarıyla
Yetkili ve görevli kamu kurum ve kuruluşları ile adli makamlara karşı olan bilgi, belge verme ve ilgili sair yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve dava ve cevap hakları gibi yasal haklarımızı kullanabilmek amacıyla bizden istenen bilgileri anılan bu kurum, kuruluş ve makamlara,
Ödemenizi kredi kartı ile yapmanız halinde kredi kartı bilgilerinizi, MoneyKrip tarafından kaydedilmeksizin ilgili banka, elektronik ödeme kuruluşu vb. hizmeti sağlayan üçüncü kişilere aktarmaktayız.
Site ve Mobil Uygulamaya ilişkin sunucularının yurt dışında yer alması sebebiyle kişisel verilerinizi yurtdışı ile paylaşmaktayız.


Kanun Kapsamındaki Haklarınız Nelerdir?
MoneyKrip tarafından işlenen kişisel verilerinize ilişkin olarak MoneyKrip’ya başvuruda bulunarak her zaman;
a) kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
b) kişisel verilerinizin işlenme faaliyetlerine ilişkin olarak bilgi talep etme,
c) kişisel verilerinizin işlenme amaçlarını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
ç) kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında üçüncü kişilere aktarılmış olması durumunda bu kişileri öğrenme,
d) kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,e) kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması veya MoneyKrip’nın söz konusu verileri işleyebilmek için hukuki dayanağı veya meşru menfaatinin bulunmaması halinde kişisel verilerinizi silinmesini veya yok edilmesini isteme,
f) kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere (d) ve (e) bentlerinde belirtilen taleplerinizin bildirilmesini ve aynı işlemleri gerçekleştirmelerini isteme,
g) kişisel verilerinizin otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle ortaya çıkabilecek aleyhte sonuçlara itiraz etme,
ğ) kişisel verilerinizin kanuna aykırı bir şekilde işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın tazmin edilmesini isteme hakkına sahipsiniz.

Başvurularınızı Veri Sorumlusu olarak MoneyKrip aşağıda belirtilen iletişim kanallarından iletebilirsiniz (İlgili talebin yasalar gereği belirli bir prosedürde yapılması gereken hallerde söz konusu prosedüre uyulması gerektiğini hatırlatmak isteriz.)

0850 840 26 00